Tam Yağlı İzmir Tulum Peyniri

Mihaliç (Kelle) Peyniri – Az Tuzlu
3 Mayıs 2017
Füme Çerkez Peyniri
3 Mayıs 2017
Show all

Tam Yağlı İzmir Tulum Peyniri

 10,00


Peynir geçmiş yıllarda, süt naklinin ve muhafazasının güç olduğu kırsal yörelerde daha çok köylüler tarafından ihtiyaçları kadar yapılmaktaydı. Fakat zamanla büyük kentlerde tulum peynirine olan talebin artmasıyla fabrikalar tarafından da üretilmeye başlanmıştır. Koyun ve inek sütü karışımından elde edilir. Tam yağlı ve gözenekleri küçük ve renk olarak sarıdır. Bu peynirin iri gözenekli ve rengi beyaza çalan çeşitleri tavsiye edilmez. Tulum peyniri en iyi duruma yaklaşık 12 ayda gelir. En iyi ruh kardeşi ise siyah zeytin, yumurta ve domatestir. Pikniğe çıkıldığında sandviçlerle iyi gider. Bu arada üzerine sızma zeytinyağı gezdirilerek salatalarda ve zeytinin yanında mükemmel tamamlayıcıdır. Peynir yapımında, imalat biçiminin, olgunlaşma yerlerinin, kullanılan süt çeşidi ve bileşiminin bölgesel olarak farklı olması, çok değişik lezzetlere sahip tulum peynirlerinin ortaya çıkmasına neden “olmaktadır. Dağıstanlı Tulum peynirini tattığınızda “Ağız Tadınız” başka lezzet aramayacaktır.

Temizle
Stok Kodu: n/a. Kategoriler: . Etiketler: .
Ek bilgi
Ağırlık Seç

250 gr, 500 gr, 1000 gr, 2500 gr, 5 kg, 10 kg, 20 kg

Tuz Oranı

Tuzlu

Süt İçeriği

İnek Sütü, Keçi Sütü, Koyun Sütü

Yorumlar (0)

İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.